بررسی

بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس FX516

کیبرد لپ تاپ asus fx516 i7

قبل از بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس FX516 خوب است بداینم که این لپتاپ از سری لپتاپ‌های TUF شرکت ایسوس است و در دسته بندی گیمینگ بالا رده محسوب می‌شود. این لپ تاپ در حقیقت تکامل یافته و نسل بعدی شاسی FX506 ایسوس محسوب می‌شود که در سال ۲۰۲۱ رونمایی گردیده است. تفاوت این سری با مدل FX506LI در نسل جدیدتر پردازنده و گرافیک، کاهش اندک وزن و … می‌باشد.

محتویات داخل جعبه چیست؟
دفترچه راهنمای لپ‌تاپ، خود لپ‌تاپ و یک پاور ۲۰۰ واتی.

بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس FX516

طراحی ظاهری:

وزن دستگاه ۲.۰ کیلوگرم و ضخامت دستگاه کمتر از ۲۰mm می‌باشد. بدنه لپ‌تاپ TUF Dash 15 به بدنه لپتاپ ایسوس زفیروس M15 بسیار نزدیک است.

قاب پشتی لپ تاپ:

از جنس فلز با کیفیت است که علاوه بر استحکام بسیار مناسب، در سبک شدن وزن لپ تاپ نیز مؤثر است. قرار گرفتن لوگو TUF ایسوس در سمت راست به قاب پشتی دستگاه زیبایی دو چندان داده است. به دلیل استفاده از جنس فلز در قاب پشتی زمانی که دستگاه به شارژر متصل می‌باشد گاهی حس الکتریسیته ساکن در این بخش احساس می‌شود که اندک بوده و قابل چشم پوشی است. اگرچه لپتاپ بدنه زیبا و بی‌نظیری دارد اما نبود وب‌کم کمی ناراحت کننده است.

بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس FX516

 

قسمت زیرین لپ تاپ:

از جنس پلاستیک بسیار با کیفیت ساخته شده است و مشابه ASUS ROG Zephyrus M GU502 است. برای کنترل هوای گرم، دو خروجی تهویه، درست در زیر فن‌ها و همچنین یک خروجی بزرگتر در زیر لوله‌های حرارتی تعبیه شده است. از نقاط ضعفش این است که اثر انگشت روی آن زیاد می‌ماند و زمانی که لپ تاپ را بر روی پای خود می‌گذارید گرمای دستگاه در بالای این قاب حس می‌شود.

اسپیکرها نیز در این قاب قرار دارند. فناوری بکار رفته در اسپیکرها از نوع استریو و دالبی می‌باشد و مجهز بودن آن‌ها به نویزگیر، صدای نسبتا مطلوبی را به کاربر ارائه می کند.

asus fx516 i7

 

صفحه کلید دستگاه:

از نوع بی صدا و از نوع جزیره‌ای است. زبان صفحه کلید نیز انگلیسی می‌باشد. میزان حرکت دکمه‌ها ۱.۷mm می‌باشد و گزینه‌ای ایده‌آل برای انجام بازی محسوب می‌شود. البته توجه داشته باشید که این صفحه کلید فاقد بخش NumPAD می باشد و به همین دلیل دکمه‌ها چندان به هم چسبیده نیستند.

نور پس زمینه کیبرد آبی رنگ است و در حین بازی و کار حس خوبی را القا می‌کند. چهار دکمه کنترل کننده صدا، کنترل کننده میکروفن و Armoury Crate در قسمت بالای کیبرد بسیار کاربردی و مناسب است.

تنها نقطه ضعف کیبرد، کلیدهای پیکان است که در مقایسه با لنوو Legion 5 (15) و HP Omen 15 (15-ek0000) کمی کوچک به نظر می‌رسد.

کیبرد لپ تاپ asus fx516 i7

تاچ پد دستگاه:

از فناوری چند لمسی بهره برده و دقت لمس بالایی دارد. تنها نقطه ضعف طراحی تاچ پد مربوط به جنس آن است که جای انگشتان به شدت بر روی آن انعکاس می یابد. البته این تاچ پد فقط برای امور روزمره مناسب می باشد و برای بازی حتما باید از موس جداگانه استفاده شود.

پورت‌ها:

این لپ‌تاپ از نظر پورت خیلی کامل است. بیشتر I/O‌ها در سمت چپ قرار دارد. پورت شارژ اختصاصی، یک کانکتور RJ-45، یک کانکتور HDMI 2.0b، یک پورت USB Type-A 3.2 (Gen. 1)، یک کانکتور Thunderbolt 4 و یک جک صدا در سمت چپ قرار دارند. در سمت راست فقط دو درگاه USB Type-A 3.2 (Gen. 1) وجود دارد. از کانکتور Thunderbolt 4 می‌توان برای شارژ دستگاه نیز استفاده کرد.
نبود وبکم و درگاه SD Card از بزرگترین ضعف های این لپ تاپ محسوب می‌شوند.

پوره های لپ تاپ asus fx516 i7

 

صفحه نمایش:

صفحه نمایش از طریق دو لولا که در دو طرف دستگاه تعبیه شده اند به بدنه متصل شده و این لولاها تا زاویه ۱۴۵ درجه باز می‌شوند. نمایشگر از نوع IPS Full HD 144Hz با روکش مات می‌باشد و بسیار شبیه به TUF A15 (FA506) است. قطر آن ۱۵.۶ اینچ (۳۹.۶۲ سانتی متر) و وضوح ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است. نسبت صفحه نمایش ۱۶:۹ است و تراکم پیکسلی ۱۴۲ppi و گام ۰.۱۸ در ۰.۱۸ میلی‌متر است. زوایای دید و نسبت کنتراست بسیار عالی است. این نمایشگر بالای ۹۰ درصد sRGB و نرخ واکنش زمانی ۳ میلی ثانیه دارد که برای بازی کردن بهترین گزینه است. ۷۵ درصد نرخ Adobe RGB برای ویرایش ویدئو و عکس مطلوب است.

این صفحه نمایش تاریک‌ترین تفاوت‌ها را کنترل می‌کند و در هیچ سطح روشنایی سوسو نمی‌زند. اما به خاطر داشته باشید که این به تنظیمات نمایشگر فعلی، کالیبراسیون، زاویه دید و شرایط نور اطراف نیز بستگی دارد.

لپ تاپ ایسوس FX516

 

مشخصات فنی لپتاپ ایسوس FX516:

پردازنده (CPU):

شرکت ایسوس برای پردازنده مرکزی FX516PM یکی از قوی ترین پردازنده های موجود حال حاضر بازار یعنی Intel Core i7 11370H را انتخاب کرده است. این پردازنده که مجهز به ۴ هسته حقیقی و ۴ هسته مجازی و فرکانس پردازنده پایه ۳.0GHz می‌باشد، برای کلیه امور سنگین گرافیکی و پردازشی مناسب است. این پردازنده از نسل یازدهم (Tiger Lake) شرکت اینتل بوده و دارای حافظه کش فوق العاده ۱۲MB و اورکلاک ۴.۸GHz است. بنچمارک این پردازنده در حالت کلی عدد کم نظیر ۱۱۸۲۷ می‌باشد که عددی مشابه پردازنده Core i7 10750H می‌باشد. دلیل این مشابهت نیز کاهش تعداد هسته ها، ثابت ماندن کش و افزایش فرکانس می‌باشد.

مموری (RAM):

حافظه رم دستگاه در دیجی هایکو از ۱۶GB DDR4 3200MHz شروع می‌شود. این مقدار حافظه برای هر نوع بازی و اکثر کارهای پردازشی نیمه سنگین مناسب می‌باشد و قابلیت ارتقاء دارد.

حافظه (Storage):

دستگاه FX516PM ایسوس در دیجی هایکو دارای حافظه خشک (SSD) با ظرفیت‌های ۵۱۲GB و ۱TB از نوع NVMe M.2 است.

کارت گرافیک (GPU):

کارت گرافیک بکار رفته در لپ تاپ FX516PM ایسوس ساخت شرکت NVIDIA GEFORCE و مدل RTX 3060 GDDR6 با ۶GB حافظه گرافیکی مجزا (۱۹۲Bit) می‌باشد. این گرافیک از نسل دوازدهم گرافیک های شرکت انویدیا و با معماری سری دوم RTX می‌باشد. این کارت گرافیک به نوعی جانشین گرافیک RTX2070 MAX-Q Design گردیده و قدرت آن تقریبا ۱۵% بیشتر از گرافیک RTX2060 است.

بنچمارک این کارت گرافیک در حالت کلی عدد فوق العاده ۱۳۳۳۲ می باشد. این کارت گرافیک ۲۰ درصد قوی تر از گرافیک GTX1070 Max-Q Design و تقریباً هم قدرت با گرافیک GeForce GTX 1660 SUPER می‌باشد.

این دستگاه دارای یک کارت گرافیک مجتمع (Intel IrisXe) می‌باشد که در کاربری عمومی در مدار قرار دارد تا باطری کمتری مصرف شود. زمانی که لپ تاپ تشخیص دهد نیاز به پردازنده گرافیکی قوی‌تر می‌باشد کارت گرافیک مجزا وارد مدار شده (در اصطلاح گرافیک سوئیچ می‌شود) که در این صورت مصرف باطری افزایش یافته، دمای دستگاه بالا می‌رود و سرعت فن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

باتری:

باطری به کار رفته در لپ تاپ FX516PM از نوع لیتیوم یون ۴ سلولی و ظرفیت ۷۶WHr است. باطری ۷۶ وات ساعتی نسبت به TUF A15 عملکرد بهتری دارد. ۱۴ ساعت و ۴۶ دقیقه مرور وب و ۱۱ ساعت و ۱۱ دقیقه برای پخش ویدیو ظرفیت دارد. باطری دستگاه از نوع داخلی بوده و برای تعویض آن حتما باید قاب زیر دستگاه باز شود. ضمناً طراحی مدار برق دستگاه به گونه ای طراحی گردیده که در صورت شارژ کامل، باطری از مدار خارج می‌شود تا آسیبی به باطری وارد نگردد. این لپ تاپ شارژ سریع را پشتیبانی می‌کند.

سیستم خنک کننده:

به دلیل قدرت بالای پردازنده و کارت گرافیک موجود در دستگاه FX516PM شرکت ایسوس از دو فن مجزا همراه با لوله های مسی در سیستم خنک کننده این دستگاه استفاده کرده است. دو لوله معمولی برای پردازنده و کارت گرافیک، و یک لوله دیگر برای هر یک از آنها و در آخر لوله‌ای که VRMها و حافظه گرافیکی را خنک می‌کند.

همچنین این لپ تاپ ۴ خروجی فن دارد که دو عدد از آن‌ها در پشت لپ تاپ و دو عدد از آنها در دو طرف لپ‌تاپ قرار دارند. ورودی هوای فن‌ها نیز در زیر بدنه قرار دارند تا هوای کافی به فن‌ها برسد. در شرایط عادی صدای فن بسیار کم به گوش می‌رسد اما با بالارفتن قدرت و توان خروجی دستگاه دور فن نیز بالا رفته و صدای آن به راحتی شنیده می‌شود. همچنین به دلیل قرار گیری خروجی فن در دو گوشه بالای دستگاه، قسمت بالای صفحه کلید بیشترین حرارت بدنه را متحمل می‌شود.

قسمت داخلی لپ تاپ asus fx516 i7

 

جمع بندی لپ تاپ FX516PM:

هایکو این لپتاپ را در بازی Call Of Duty Remastered با رزولوشن ۲۴۰hz بازی کرد؛ در حالت Performance به راحتی ۲۰۰fps و در حالت Turbo تا ۲۳۰ fps  را ارائه داد. حالت Turbo زمانی فعال می‌شود که به شارژر متصل باشد چرا که در حالت باطری استفاده از منابع محدود می‌شود.

به طور کلی لپ تاپ FX516PM شرکت ایسوس را می توان با در نظر گرفتن قیمت و پاسخگویی اکثر نیازهای طیف وسیعی از کاربران مالتی مدیا و گیمینگ، لپتاپی مناسب برای خرید دانست.

امیدواریم بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس FX516 به شما در انتخاب کمک کرده باشد. دیجی هایکو تلاش می کند تا سوالات مشتریان و کاربران خود را در بخش هایمگ پاسخ دهد. جواب سوالات شما در بخش سوالات متداول لیست شده است و به مرور زمان به روز می‌شود.