مقایسه

تفاوت GTX و RTX شرکت انویدیا در چیست؟

تفاوت GTX و RTX

شاید این سوال در ذهن شما مطرح شده باشد که تفاوت گرافیک GTX و گرافیک RTX شرکت انویدیا در چیست؟ با هایمگ همراه باشید.

کارت گرافیک یا همان GPU چیست؟

GPU ‌(واحد پردازش گرافیک) ابزاری است که برای رندر گرفتن (پردازش و خروجی گرفتن) تصاویر در سیستم‌های کامپیوتری استفاده می‌شود. این بخش که وظیفه کیفیت بصری بازی‌ها و گرافیک را بر عهده دارد، توسط دو شرکت انویدیا (Nvidia) و اِی‌اِم‌دی (AMD) توسعه و تولید می‌شود.

شرکت Nvidia در ابتدا فقط چیپست‌های کارت‌های گرافیک را تولید می‌کرد. اما اکنون در زمینه‌های گوناگون دیگری چون تولید پردازنده‌های گرافیکی تلفن‌های همراه هوشمند، چیپست‌های مادربرد، لوازم جانبی گیمینگ، خودروهای هوشمند، تکنولوژی‌های مبتنی هوش مصنوعی و غیره فعالیت می‌کند.

GTX چیست؟

عبارت GTX مخفف عبارت Giga Texel Shader eXtreme است که از سری محصولات GeForce انویدیا می‌باشد. اولین محصولات این سری GTX 260 و نسخه گران‌تر یعنی GTX 280 بود. کارت‌های GTX که پیش از این نماینده‌ کارت‌های خانگی و گیمینگ انویدیا بودند، در حال حاضر معرفی کننده نسل استاندارد کارت گرافیک‌های این برند هستند.

RTX چیست؟

عبارت RTX مخفف عبارت Ray Tracing Texel eXtreme است که از سری محصولات جدیدتر GeForce انویدیا می‌باشد. کارت‌های RTX به صورت خاص به منظور پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو یا رِی تریسینگ (Ray Tracing) معرفی شدند. رهگیری پرتو یا به شکل دقیق‌تر، رهگیری بلادرنگ پرتو (Real-Time Ray Tracing) موضوعی جدید در حوزه گرافیک است که تا همین اواخر صرفا در انحصار هالیوود بود.

RTX جزو کارت‌های رده بالا (high-end) انویدیا محسوب می‌شود. این کارت‌ها شامل فناوری‌های جدیدتری از حیث بصری و محاسبات هستند که به طبع قیمت آن‌ها را نیز بالا می‌برد.

تفاوت GTX و RTX

فناوری رهگیری پرتو یا Ray Tracing

این تکنولوژی با ردیابی اشعه در زمان واقعی، می‌تواند نورپردازی درون بازی را بسیار واقعی‌تر جلوه دهد. لذا نحوه تعامل با اشیاء موجود در محیط با دقت بیشتری شبیه سازی می‌شود. کارت گرافیک در این میان قادر است تا مسیر پرتوهای مجازی نور را ردیابی کند.

تفاوت GTX و RTX

تفاوت GTX و RTX شرکت

در حال حاضر سری ۲۰ به بعد کارت گرافیک‌های انویدیا با عنوان RTX و کارت گرافیک‌های سری ۱۶ نیز با عنوان GTX عرضه می‌شوند. هر دو این مدل‌ها تحت معماری جدید انویدیا یعنی تورینگ (Turing) توسعه داده می‌شوند. معماری تورینگ بزرگ‌ترین پیشرفت انویدیا در صنعت گرافیک از زمان معرفی هسته‌های کودا در سال ۲۰۰۶ تا به امروز محسوب می‌شود.

این معماری با بهره‌گیری از ۲۶۰۸ هسته‌ کودا و هسته‌های اختصاصی RT فناوری رهگیری پرتو را امکان‌پذیر می‌کند. همچنین به ‌لطف هسته‌های تنسور (Tensor)، می‌توان با به‌کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، پردازش‌ها را به شیوه بسیار بهینه‌تری به انجام رساند.

  • RTX از ویژگی‌هایی چون یادگیری عمیق، رهگیری پرتو و هوش مصنوعی در ایجاد و نمایش جلوه‌های بصری بهره می‌برد و گران‌تر است.
  • GTX یک انتخاب ارزان قیمت‌تر است چرا که با وجود استفاده از معماری تورینگ، فاقد برخی تکنولوژی‌های این معماری و امکانات پیشرفته‌تر سری‌های جدیدتر است.

پیشنهاد هایمگ

اگر کاربر عادی هستید نیازی نیست بابت مدل‌های RTX هزینه کنید. اما اگر در حوزه‌های مرتبط با گیم و مدیا فعالیت می‌کنید، می‌توانید روی کارت‌های با این تکنولوژی فکر کنید. در انتها لازم به ذکر است که در حال حاضر AMD از این تکنولوژی بی‌بهره است.

در این نوشته به اختصار به بررسی تفاوت‌ GTX و RTX پرداختیم. دیجی هایکو تلاش می‌کند تا سوالات مشتریان و کاربران خود را در بخش هایمگ پاسخ دهد. جواب سوالات شما در بخش سوالات متداول لیست شده است و به مرور زمان به روز می‌شود.